Witajcie,
Ostatnio postanowiliśmy z Marcinem zmienić swój sposób żywienia na bardziej zdrowy i co najważniejsze zrzucić trochę na wadze. Jemy więcej owoców, warzyw, kasz i twarogów. Wszystko zaczęliśmy od zmiany zabieranego codziennie do pracy śniadania. Przyznam szczerze, że znudziły nas już tradycyjne codzienne kanapki z wędliną lub na jakiś czas dla odmiany z serem lub dżemem. Dlatego też od jakiegoś czasu staramy się wieczorami, po pracy przygotowywać sobie śniadania na następny dzień do pracy. Czasami jest to coś prostego, a czasami wpadnie nam do głowy lub gdzieś podpatrzymy zupełnie inny kreatywny pomysł. Czasami są to po prostu zwykłe warzywa jak z dzisiejszego postu. Ważne, że nie jest to kanapka a zdrowe warzywa.
SKŁADNIKI
zielona fasolka szparagowa
pomidory
jajka
PRZYGOTOWANIE
Banalnie proste i szybkie. Fasolkę gotujemy i ewentualnie kroimy na mniejsze części. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Pomidory natomiast myjemy i kroimy w cząstki. Wszystko pakujemy do pojemnika i zabieramy do pracy.
INNE POMYŁY NA LANCHBOXY
POZDRAWIAM KATARZYNA
Dawno nie jadłam fasolki szparagowej.
OdpowiedzUsuńJa akurat za fasolką nie przepadam :/
OdpowiedzUsuńfajny zestaw, chetnie bym zabrała taką kompozycję do pracy
OdpowiedzUsuńfasolkę uwielbiam