Witajcie,
Dzisiaj przybywam do Was z przepisem na przepyszną młodą kapustę z moim ulubionym dodatkiem do niej czyli koperkiem. Młoda kapusta jest niesamowicie smacznym i bardzo wdzięcznym produktem ponieważ można ją łączyć z wieloma składnikami. Ja najbardziej lubię ją w połączeniu z koperkiem. W takiej wersji wydaje mi się również lżejsza i delikatniejsza. Lubicie młodą kapustę?
SKŁADNIKI
1 główka młodej kapusty
pęczek koperku
2 cebule
kilka listków laurowych
ziela angielskie
1 - 2 łyżeczki soli
2 łyżki oliwy
2 szklanki wody
PRZYGOTOWANIE
Młoda kapustę w pierwszej kolejności myjemy, a potem szatkujemy. Cebulę natomiast obieramy i kroimy w kostkę. Poszatkowaną kapustę i cebulę wraz z przyprawami przez chwilę podsmażamy na oliwie i dolewamy do niej wodę. Całość duszę pod przykryciem ok. 30 minut do momentu, kiedy kapusta zmięknie. Na sam koniec dodaję poszatkowany koparek.
Smacznego!
__________________________________________________
POZDRAWIAM KATARZYNA
uwielbiam taką kapustkę!
OdpowiedzUsuńMniam. Uwielbiam smak takiej kapusty.
OdpowiedzUsuńuwielbiam taką kapustkę, moja mama robi, teraz ciągle opycham się sezonowymi warzywami i owocami
OdpowiedzUsuńTaką kapustkę bardzo chętnie bym zjadła :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńU mnie nigdy się takiej nie jadło, ale chęcią bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuń