piątek, stycznia 15, 2016

PRZEPIS NA CHRUPIĄCE TRUSKAWKI

Witam,


Przyznam szczerze zaszaleliśmy. Jak ja się bardzo cieszę, że zamroziliśmy sobie latem trochę truskawek. Dzięki temu dzisiaj w zimowy czas, w wolny weekend mogłam przysiąść i zajadać się takimi smakołykami. Nasz deserek wyglądał podobnie jak na zdjęciu. Niby nic, bo tylko dwa składniki, a jednak. Połączenie truskawek i bitej śmietany chyba nigdy mi się nie znudzi. I do tego coś chrupiącego – pychotka! Przyznam szczerze, że zjedzenia takiego deseru zimą jest niesamowicie relaksujące.

SKŁADNIKI


Truskawki
Płatki kukurydziane, herbatniki, ciastka, czy cokolwiek chrupiącego
Bita śmietana, kremówka

PRZYGOTOWANIE


Przygotowanie jest banalnie proste. Jeśli mamy kremówkę to ją ubijamy mikserem aż będzie sztywna z bitą śmietaną w sprayu oczywiście nie trzeba nic robić. Herbatniki czy ciastka lekko kruszymy. Truskawki kroimy na pół lub ćwiartki. I teraz zaczyna się magia. Wszystkie składniki po prostu warstwami po kolei układamy w wysokiej szklance i zajadamy się ze smakiem. Niby nic a cieszy.


_____________________________________________
POZDRAWIAM KATARZYNA