niedziela, stycznia 29, 2017

LUNCHBOX Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Witajcie,


Ostatnio postanowiliśmy z Marcinem zmienić swój sposób żywienia na bardziej zdrowy i co najważniejsze zrzucić trochę na wadze. Jemy więcej owoców, warzyw, kasz i twarogów. Wszystko zaczęliśmy od zmiany zabieranego codziennie do pracy śniadania. Przyznam szczerze, że znudziły nas już tradycyjne codzienne kanapki z wędliną lub na jakiś czas dla odmiany z serem lub dżemem. Dlatego też od jakiegoś czasu staramy się wieczorami, po pracy przygotowywać sobie śniadania na następny dzień do pracy. Czasami jest to coś prostego, a czasami wpadnie nam do głowy lub gdzieś podpatrzymy zupełnie inny kreatywny pomysł. Czasami są to po prostu zwykłe warzywa jak z dzisiejszego postu. Ważne, że nie jest to kanapka a zdrowe warzywa.


SKŁADNIKI


zielona fasolka szparagowa
pomidory
jajka

PRZYGOTOWANIE

Banalnie proste i szybkie. Fasolkę gotujemy i ewentualnie kroimy na mniejsze części. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Pomidory natomiast myjemy i kroimy w cząstki. Wszystko pakujemy do pojemnika i zabieramy do pracy.





INNE POMYŁY NA LANCHBOXY


_____________________________________________
POZDRAWIAM KATARZYNA

3 komentarze:

  1. Dawno nie jadłam fasolki szparagowej.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja akurat za fasolką nie przepadam :/

    OdpowiedzUsuń
  3. fajny zestaw, chetnie bym zabrała taką kompozycję do pracy
    fasolkę uwielbiam

    OdpowiedzUsuń

Staram się odpowiadać na komentarze bezpośrednio pod postami ;)
Dziękuję za wszystkie komentarze :)
Będzie mi miło jeśli zaobserwujesz - daj znać a się odwdzięczę !